BALKABAKLI PAŞA LOKUMU 01.02.2014

BU TARİFİ BAŞKA BİR SİTEDE BULMA ŞANSINIZ YOK ŞİMDİDEN SÖYLEYEYİM.ÇÜNKÜ BU İLK DEFA BENİM DENEDİĞİM BİR TARİF.LEZZETİ GARANTİ GÜVENLE DENEYEBİLİRSİNİZ.SADECE SARMA KISMINDA ZORLANABİLİRSİNİZ ONU DA SİZİN MARİFETLİ ELLERİNİZE BIRAKIYORUM ARTIK...




YAPILIŞI ŞÖYLE;
MUHALLEBİ İÇİN:
1 KİLO SÜT
1SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI UN
200 GRAM MARGARİN

1 KİLO KADAR  BALKABAĞINI 1.5-2 SU BARDAĞI ŞEKER İLE YUMUŞAYIP SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİN. İÇİNE RONDODAN GEÇİRİLMİŞ 5-10 TANE BEBE BİSKÜVİSİ YADA PETİBÖR  BİSKÜVİYİ KARIŞTIRIN.

MUHALLEBİYİ PİŞİRİP BOLCA HİNDİSTANCEVİZİ DÖKÜLMÜŞ FIRIN TEPSİSİNE YAVAŞÇA  HİNDİSTANCEVİZLERİNİ KAYDIRMADAN DÖKÜN. DOLAPTA EN AZ 5-6 SAAT DİNLENDİRİN.BİR GECE ÖNCEDEN YAPILMASINI TAVSİYE EDERİM.

DOLAPTA DİNLENMİŞ MUHALLEBİNİN ÜZERİNE BALKABAĞINI EŞİT BİR ŞEKİLDE SERİN.İÇİNE DAMLA ÇİKOLATA YADA FINDIK SERPİN.ŞERİTLER HALİNDE KESİP SPATULA YARDIMIYLA RESİMDEKİ GİBİ SARIN.BİRKERE DOLAMANIZ YETERLİ.

ÜZERLERİNE TEKRAR TEPSİDE KALAN HİNDİSTANCEVİZLERİNİ SERPİN.TOZ ANTEPFISTIĞI VE FINDIKLA SÜSLEYİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim