2 AY BAYATLAMAYAN CEVİZLİ ANTAKYA KÖMBESİ 03.01.2015

ANTAKYA DA GENELDE BAYRAMLARDA GELEN MİSAFİRLERE İKRAM ETMEK İÇİN HAZIRLANAN VE YAKLAŞIK 2 AY BAYATLAMAYAN BİR ÇEŞİT KURABİYE ANTAKYA KÖMBESİ.
                  ANTAKYA DA BAHARAT ÇEŞİTLERİ ÇOK KULLANILIR.BU KURABİYENİN İÇİNE DE KÖMBE BAHARATI 
(TARÇIN,YENİBAHAR,MUSKAT,KARANFİL,ZENCEFİL,MAHLEP ,DAMLA SAKIZI YANİ ANTAKYA DAKİ ADIYLA MEZZEKİ SAKIZI) KONULUR.


               





KURABİYENİN ŞEKLİNİ ÖZEL KALIBIYLA VERDİM.AHŞAPTAN OYULMUŞ KALIBI VAR HATAYDA HER YERDE SATILIR BU AHŞAP KALIPLARDAN.


TARİFİ MERAK EDENLERE;
  • 125 GRAM TERYAĞI
  • 1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
  • 1.5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • 1 SU BARDAĞI SU VE SÜT KARIŞIMI
  • 1 TATLI KAŞIĞI KÖMBE BAHARATI
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU 
  • 1 PAKET VANİLYA 
  • 6 SU BARDAĞI KADAR UN 
TEREYAĞINI ERİTİN.ZEYTİNYAĞI ,SÜT,ŞEKER,KÖMBE BAHARATINI,KABARTMA TOZUNU  EKLEYİN.UNU YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİP YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN.
             CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE HAMURDAN PARÇALAR ALIP YUVARLAYIN İÇİNE CEVİZ KOYUP KAPATIN VE SUSAMA BATIRIN.KALIBA KOYUP BASTIRIN.KALIBI TERS ÇEVİRİP YAVAŞÇA KALIPTAN AYIRIN VE YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE SIRALAYIN.

ÖNCEDEN ISITLMIŞ 200 DERECEDEKİ FIRINA SÜRÜN HEMEN SICAKLIĞI 160 DERECYE DÜŞÜRÜN.ÜZERİ PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİN.

        CAM KAVONOZ DA SAKLARSANIZ 2 AY GİBİ BİR SÜRE TAPTAZE MUHAFAZA EDEBİLİRSİNİZ.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim